به گزارش مرکز خبر حوره، دبیر تحریریه فصلنامه «پژوهشهای مهدوی» با اشاره به تدوین دومین شماره از این فصلنامه علمی ـ تخصصی گفت: این فصلنامه، مقالات پژوهشی اساتید حوزه و دانشگاه در موضوع مهدویت را که دارای نوآوری باشند، پس از بررسی به چاپ میرساند.
حجتالاسلام محسن کبیری با تاکید بر ضرورت انجام پژوهشهای علمی درباره امام مهدی(عج) خاطرنشان کرد: بدون شناخت مهدویت، حکومت اسلامی توانایی زمینهسازی ظهور حضرت حجت(عج) را نخواهد داشت و بینش تخصصی و علمی به این موضوع، لازمه برنامهریزی صحیح در حکومت اسلامی است.
دبیر تحریریه فصلنامه «پژوهشهای مهدوی» ادامه داد: در این شماره از فصلنامه مباحثی چون «سکولاریسم و مهدویت» نوشته حسین الهینژاد، «ختم ولایت از دیدگاه ابن عربی» به قلم مریم محمدی آرانی، «عصمت و اختیار» متعلق به قنبرعلی صمدی و «مسایل کلام جدید و مهدویت» نوشته شده توسط ابوذر رجبی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان این که سرمقاله این فصلنامه با موضوع «مهندسی اجتماعی و آخرین دولت» توسط حجتالاسلام فرامرز سهرابی نگاشته شده است، تصریح کرد: «اصول مذهب الشیعه در بوته نقد» به قلم نصرت الله آیتی، «دفاع از حدیث تحلیل روایات تفسیری» نوشته مهدی حسینیان و «غیبت امام مهدی(عج) نقد ساشا دینا» به قلم جواد جعفری از دیگر مباحث مطرح شده در دومین شماره از فصلنامه «پژوهشهای مهدوی» است.
دبیر تحریریه فصلنامه «مشرق موعود» نیز با اشاره به اینکه شماره ۱۷ فصلنامه علمی ـ پژوهشی «مشرق موعود» به زودی روانه بازار نشر میشود، اظهار داشت: این فصلنامه با رویکردهای قرآن و حدیث، کلام و عرفان، تاریخ، علوم تربیتی، روانشناسی، حقوق و سیاست، جامعهشناسی، ادیان و مذاهب، فرق انحرافی، آیندهپژوهی و هنر موعود منتشر میشود.
حجت الاسلام مصطفی ورمزیار خاطرنشان کرد: مقالات به چاپ رسیده در این فصلنامه با رویکرد کاربردی، مسئلهمحوری و برخورداری از نوآوری انتخاب شدهاند.
وی ادامه داد: در این شماره از فصلنامه موضوعاتی همچون «تحلیل مقام امامت حضرت مهدی(عج) از دیدگاه فریقین» به کوشش فتحالله نجارزادگان و محمدمهدی شاهمرادی، «موانع و آفات انتظار» به قلم دکتر رضاعلی نوروزی، دکتر محمد نجفی و فاطمههاشمی و «دیدار با امام عصر(عج) و توقیع علی بن محمد سمری» به قلم جواد جعفری چاپ و منتشر شده است.
بر اساس گزارش پژوهشکده مهدویت، وی در ادامه افزود: «سیاست خارجی دولت دینی با تأکید بر مفاهیم تقیه و انتظار» به قلم عسکر دیرباز و مسعود صادقی، «انقلاب اسلامی، پروژه جهانى شدن و مسئلۀ مهدویت» به کوشش مرتضی شیرودی، «نقش باورداشت غیبت در پویایی حیات علمی و فكری شیعیان در قرن سوم و چهارم» به قلم امیرمحسن عرفان و «اعتقاد به منجی، بر اساس «ضمیر ناخودآگاه جمعی» یونگ؛ با بررسی اسطوره کهن سیمرغ و تبیین اسطوره مدرن بشقابپرنده» با پژوهش دکتر سیدرضی موسوی گیلانی و مریم مولوی، از دیگر مباحثی است که در این شماره مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.